В граничната община Брегово, на територията на която се намира и едноименният Гранично-контролно пропускателен пункт (ГКПП) със Сърбия, отново има банкова институция. След като преди две години ДСК закри своя офис в общинския център Брегово, днес отново заработи изнесено работно място на банката, което се помещава в сградата на кметството. Това съобщи за БТА кметът на община Брегово Илиян Бърсанов.
Така един път в седмицата - във вторник, изнесеното работно място на Банка ДСК - Финансов център Видин, ще обслужва жителите на общината. Община Брегово е клиент на банката, каза за БТА при откриването на изнесеното работно място Милица Борисова, мениджър на Финансов център-Видин на ДСК. Тя уточни, че на това работно място, служител на банката може реално да извършва цялостно безкасово обслужване на клиентите, може да открива сметки, да извършва справки, да прави актуализации на абсолютно всичко, вкл. и по отношение на кредитирането. Единствената операция, която няма да може да се извършва в изнесеното работно място е теглене на парични средства и вноски.
Банка ДСК работи от години по този проект за изнасяне на работно място в различни населени места и във фирми. По този начин, допълни Милица Борисова, клиентите ни имат реално отдалечен достъп до системата на банката. Към момента във Видин банката е реализирала още няколко такива изнесени работни места, за да отговори на нуждите на клиенти си. Работното им време е съобразено с нуждите на клиентите – за някои офисът работи един път седмично, на други места по два пъти, на трети - веднъж месечно. Работното време се определя  в зависимост от това какъв интерес проявяват съответните клиенти и какви са техните нужди, и какъв е клиентопотокът. На практика с този проект Банка ДСК е по-близо до своите клиенти и пести тяхното време за банкови услуги, които им предоставя на място, бе категорична Милица Борисова.
Към настоящия момент във видинския финансов център на Банка ДСК работят 20 банкови служители, които са напълно заменяеми и успешно могат да работят в различни отдели на финансовия център. Само от началото на годината в банката са назначени петима млади банкови служители-консултанти, допълни Борисова.