Към края на февруари децата, отглеждани в приемни семейства по проекта „Приеми ме 2015“, са 1532 в 151 общини партньори, съобщават от Агенцията за социално подпомагане (АСП).
Националният екип по организация и управление проекта започва предоставянето на услугата „приемна грижа“ през 2016 г. за 1489 деца в 82 общини партньори. Към края на 2022 г. настанените деца в приемни семейства са 1493. 
През януари тази година достигнат 1521, а с 85 нови настанявания през февруари, при 74 прекратени, е потвърдена тенденцията за повече нови настанявания и леко увеличение в броя на настанените деца. 
С най-много деца, отглеждани в приемна грижа с доставчик община, са областите Варна, Плевен, Хасково, Велико Търново и Монтана. Най-ниските средномесечни стойности по наблюдавания показател са в областите Ямбол, Силистра, София област и Кърджали. 
С най-много незаети приемни семейства – над 30%, в края на анализирания месец са пет области - Добрич, Пазарджик, Силистра, Търговище и Ямбол. 
През януари т.г. нови 65 деца са настанени в приемни семейства по проекта „Приеми ме 2015“. Приемната грижа цели да осигури временна грижа за деца в риск, като целта е децата да бъдат отглеждани в условията на сигурна, подкрепяща и стимулираща семейна среда, разясняват на сайта си от АСП. В периода на настаняването, приемното семейство и детето получават съдействие и подкрепа от страна на социалните работници от отдел „Закрила на детето“ и от доставчици на социални услуги.