Вилхелм Йоцов представя изложбата „Фотодесант“ във Велико Търново. Изложбата показва 30 фотоса - уникални кадри, заснети през последните 20 години – периодът в който Вилхелм Йоцов работи като фотограф в системата на Министерството на отбраната.
Експозицията, която ще бъде открита на 22 март от 15:00 часа в изложбените зали „Рафаел Михайлов“ обхваща моменти от военни обучения, тренировки, официални празници, портрети на офицери и един огнен залез от района на Безмер. Това е четвърта самостоятелна изложба, а Велико Търново е петият град, в който тя бива представяна,  каза за БТА Вилхелм Йоцов.
По думите му голяма част от кадрите са „взривяващи“, показвайки снаряди в полет. В рамките на 60 секунди той е уловил изстрелването на снаряди от два самолета "СУ"-25, и кадър от това действие, заснето за една осемхилядна от секундата, е част от изложбата. Целта на изложбата е да покаже високия професионализъм на хората от Българската армия, посочи Йоцов.
През 2002 година той е заснел млад човек в униформа - добре маскиран, с лидерско излъчване, а днес той е от основните командири на специалните сили в Република България. Изображението на мъжа е част от корицата на учебник за обучение срещу тероризма, разпространен в 27 държави.
Във фотоизложбата са уловени и мигове от провеждането на национални и международни учения и срещи на върха на военнослужещи от страните членки на НАТО. „Преди 50 години за първи път стъпих на полигона „Беляковец“, тук бях създаден като професионалист и след 50 години се завръщам, защото човек трябва да помни откъде е започнал“, коментира авторът на фотографиите. Неговият обектив е запечатал срещите на лидерите в рамките на НАТО, самият той е присъствал на тези срещи, затова фотографът обмисля след време да разкаже своите преживявания в книга. Изложбата е част от проявите, посветени на празника на Велико Търново – 22 март.