Визуалната артистка Йохана Траянова показва свои творби в Българския културен институт в Будапеща. Откриването на изложбата й „Крехки“ е на 22 март, като експозицията може да бъде разгледана до 20 април, съобщава авторката.
В унгарската столица тя представя фотографска инсталация, която изследва времето и природната темпоралност, като отражение на човешката преходност и крехкост. 
Изображенията са преплетени със звука на щурците през лятото. „Звуковата картина допълва усещането за момент, който е тук, но е преходен“, коментира още авторката. По думите й, зрителят е поставен в геодезична сфера - сам срещу произведенията, с шума от щурците и своите собствени чувства и мисли.
Първото представяне на фотографската инсталация бе през месеците август и септември 2022г. в столичната галерия „Кредо бонум“.  Проектът е подкрепен от национален фонд „Култура“.
Йохана Траянова завършва специалност „Драматургия“ в Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) „Кръстьо Сарафов“ през 2014 г.. Първата си самостоятелна фотографска изложба „Сънувам“ тя реализира през 2018 г. Арт инсталацията съчетава изразните средства на фотографията, светлината и звука.
През 2020 г. Йохана представя втората си самостоятелната изложба „Къс земя”. Формата на изложбата е геодезична сфера, която се построява на публични места. Авторката отново работи с изразните средства на фотографията, звука и формата. / ГН