"Клуб за Бъдеще" - Кюстендил организира почистване на лесопарк "Хисарлъка" над града, на 25 март, от 12:00 часа, съобщиха от общинския отдел "Култура и духовно развитие". В инициативата ще се включат и ученици.
След тържествата по повод празника на града ни, неминуемо идва ред и да почистим след себе си, заявяват организаторите. В лесопарк "Хисарлъка" те ще организират кампания за разделно събиране на отпадъците, заедно с няколко учебни заведения от града. Отбори от ученици ще участват и в надпревара за най-голямо количество събран отпадък. За участниците са предвидени награди и изненади. За всеки килограм събран отпадък ще бъде предоставено по едно дръвче, което ще бъде посадено, а с това ще бъде поставено началото и на инициатива за създаване на "Ученическа гора", казаха още инициаторите. 
"Децата са прекрасни имитатори. Затова, покажете им нещо прекрасно за имитиране", казват още от неправителствената организация - инициатор на акцията. Те допълват, че с идеята си ще покажат, че почистването, освен полезно, може да бъде и много забавно. 
По традиция кюстендилци посрещат на 21 март, в деня на пролетното равноденствие, празника на града си. По стар обичай денят се посреща с излет в лесопарк "Хисарлъка" над града.