Във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) обсъждаме възможността да създадем една нова дигитална платформа, на която да публикуваме възможни материали за провеждане на обучения за учители по икономика, съобразени с техните потребности и желания. Както и с това какво биха искали да чуят, като курс от лекции през съответната година, предвид необходимостта учителите по икономика, но не само те, да получават квалификационни кредити. Това каза ректорът на ВУЗФ проф. д-р на юридическите науки Борис Велчев при откриването на третата национална научно-приложна конференция на тема "Повишаване на квалификацията на учителите - проблеми и перспективи".
"Това ще го правим безплатно, като израз на нашето желание и намерение да задълбочаваме връзките между средния курс на обучение и висшето образование в България. Отворени сме за всякакви идеи и инициативи, които биха довели до това да има по-тясна комуникация между средното и висшето образование у нас", заяви проф. д-р Борис Велчев.
Висшето училище по застраховане и финанси, и Синдикатът на българските учители (СБУ) са организатори на конференцията, която е под патронажа на доктора на икономическите науки Янка Такева - председател на Синдиката на българските учители, и доктор хонорис кауза на ВУЗФ.
Това е третата конференция, която организира Висшето училище по застраховане и финанси, и тя  е посветена на тази своеобразна форма на допълнителна комуникация между преподавателите в средното училище и преподавателите в университета, каза ректорът. "Ние разглеждаме този тип интеграция на средното и висшето образование, като една много сериозна предпоставка и за собствената ни дейност, и за нейното качествено развитие", отбеляза проф. д-р Борис Велчев.
Целта на форума е в експертна дискусия да се обсъдят въпросите, свързани с продължаващата квалификация на учителите и със съвременните тенденции в учебното съдържание в средното образование през погледа на висшето образование.