Високо доверие към Административния съд в Кюстендил и добра работа на магистратите отчете заместник-председателят на ВАС Любомир Гайдов, който присъства днес на годишния отчет на съда в Кюстендил. Той подчерта, че и в бъдеще трябва да се работи за запазването на ефективността на съдебните служители и за повишаване на доверието в институцията.
През миналата година в Административния съд в Кюстендил са приключени 733 дела или 80 процента, което е изключително добър показател за работата на магистратите и съдебните служители, отчете председателят му съдия Иван Демиревски. Той посочи, че от свършените през 2022 г. общо 733 дела, 261 подлежат на обжалване. От тях са обжалвани 158. В процентно съотношение това се равнява на 61 на сто, което говори за високо доверие по отношение на съдебната институция. 
Потвърдени са били съдебните актове общо по 108 дела, което е 58 процента. В доклада се констатира относително равенство в процентно отношение на потвърдените решения и определения спрямо общия брой оспорени съдебни актове, по които е налице произнасяне от касационната инстанция. Наблюдава се и намаляване на броя на отменените съдебни актове.
За първи път от създаването си преди 15 години Административният съд в Кюстендил е работил с пълен капацитет от шестима съдии, каза още Демиревски.