Три спортни турнира и една творческа проява ще бележат празника на община Кирково, която отбелязва 109 години от създаването си. Това коментира за БТА заместник-кметът на общината Валентина Димитрова.
Тя обясни, че всички спортни надпревари са за купата на кмета. Проявите започват на 22 март с футбол, като за купата на кмета ще се състезават ученици от 8 до 12 клас от учебните заведения в общината.
На 23 март своите умения във волейбола ще покажат отборите на „Кирково 15“, „Родопа Смолян“ и „Арда Кърджали“. 
Последният спортен турнир е шахматен. Той е без възрастови ограничения и по швейцарката система 15+5 за игра. Турнирът е на 25 март, а записванията за него са до 20 март.
За децата и младежите на Кирково е творческата проява за рисуване на асфалт. В нея ще се включат децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие в пограничната община.
Община Кирково е създадена на 26 март 1914 г. като Селско общинско управление – Кирково, Гюмюрджинска околия. Многобройните административно-териториални реформи я водят на околийско подчинение към Смолян, Крумовград, Момчилград, е описано в сайта на общината. След 9 септември 1944 г. е преобразувана в Селски общински народен съвет Кирково.При образуването на общината е имало само кмет - Мехмед Юсеинов. Впоследствие се назначава бирник за събиране на данъците от населението, а с течение на времето се назначава и секретар – писар.През 1956 г. общината е присъединена към Кърджалийска област, а след 1979 г. съществува като Селищна система Кирково. От 1987 г. обединява трите селищни системи - Кирково, Подкова и Бенковски с председател Наско Караджов. През 1990 г. се назначава Временна изпълнителна управа с председател на временната управа Иво Младенов. През 1991 г. за кмет е избран Мустафа Емин, а за председател на ОбС Али Юсеин. С провеждането на местни избори през 1995 год. Мустафа Емин е избран за втори мандат, а председател на ОбС е Фатме Хасан. Към днешна дата кмет на община Кирково е Шинаси Сюлейман.