Българската телеграфна агенция (БТА) получи голямата годишна журналистическа награда на Асоциацията на българските авиокомпании (АБА). Наградата е присъдена, защото БТА обективно отразява авиационната проблематика, обясниха от АБА. БТА получи почетна статуетка и почетен знак - медал. Асоциацията на българските авиокомпании цени високо политиката на достъпност и достоверност, които са следвани от ръководството и от генералния директор на Агенцията Кирил Вълчев, беше посочено на събитието. 
Генералният директор на БТА Кирил Вълчев каза при получаването на наградата, че през тази година Агенцията навърши 125 години и една от най-старите информационни агенции в света. "За нас е чест да получим тази награда", изтъкна Вълчев. Той обърна внимание на 19-те действащи с лиценз въздушни превозвачи в България, като припомни, че от почти 2 години БТА пише за икономиката с имената на фирмите. "Силно се надявам да ни давате поводи с нови дестинации да разказваме за българския въздушен транспорт", заяви още Кирил Вълчев.
"За по-добра медийна среда" награда получи Марина Цекова от БНР за проверка на факти. Наградата е индивидуална, но е и оценка на целия екип на БНР. Отличен бе и репортерът от БНР Хоризонт Мила Младенова за коректно отразяване на авиационната тематика. Запрян Запрянов от Нова телевизия получи награда за коректно отразяване на авиационната тематика. Цветелина Катанска от "По света и у нас" на БНТ бе отличена за обективност в репортажите, свързани с авиационната тематика. Румяна Стоилкова от бТВ Новините получи награда за коректно отразяване на авиационната тематика. Мултимедиен формат "Авиокаст Ал. Богоявленски и Красимир Грозев" в телевизия "България Он Еър" бе отличен за обективно критично отразяване на авиационната проблематика.
Мариана Желева и екипът от отдел "Пазари и компании" във вестник "24 часа" получиха награда за последователно аналитично и коректно отразяване на авиационната тематика. Ирина Керемидчиева от "Клуб Предприемач" бе отличена за създаване на достъпна медийна среда за постиженията на българските компании и коректно отразяване на авиационната проблематика. Мирослав Иванов от "Травъл нюз" получи грамота за отразяване на тясната връзка между гражданската авиация и туризма и обективност при отразяване проблемите на българската гражданска авиация. Маргарита Димитрова от вестник "Филтър" получи приз за цялостно творчество и коректно отразяване на транспортната тематика. Димитър Ставрев от "Криле" получи грамота за дългогодишна неуморна работа. Богинка Матеева от "Българска транспортна преса" получи награда за цялостно творчество и коректно отразяване на транспортната тематика.
Награден бе и проектът на филателното издание – 75 години Българска гражданска авиация (БГА). Това издание е поставено на плика на всички наградени журналисти. Наградата получи авторът на проекта Глория Москова.