Извънредният и пълномощен посланик на България в Черна гора Стефан Димитров проведе среща с председателя на парламента на страната Даниела Джурович на 15 март, съобщиха от посолството на страницата си във Фейсбук. 
Председателят на Скупщината поздрави посланик Димитров за назначението му в Черна гора и изрази увереност, че сътрудничеството между Черна гора и България ще бъде допълнително засилено по време на мандата му. 
Динамиката на посещенията на най-високо ниво е потвърждение на силно партньорство и съюз, както и взаимен ангажимент за по-нататъшно укрепване на цялостните отношения, заяви председателят на Скупщината, цитирана от посолството. Джурович подчерта значението на парламентарното сътрудничество и изрази готовност за задълбочаване на контактите между законодателните органи на двете държави и особено между комисиите, отговарящи за външната политика и въпросите на Европейския съюз. 
Черна гора остава силно ангажирана с постигането на добросъседски отношения, което се потвърждава и от участието на страната в повече от тридесет регионални инициативи, с приоритет „Берлинския процес“, допълни тя. 
Джурович благодари и за подкрепата, която страната ни оказва, по отношение на европейския път на Черна гора.
Посланикът на Република България в Черна гора заяви, че основен приоритет за него ще бъде задълбочаването на двустранните отношения и сътрудничеството между Черна гора и Република България с фокус върху икономиката, туризма, културата, образованието и науката. 
Посланик Димитров изрази надежда, че след произвеждането на президентските избори в Черна гора, а евентуално и на предсрочни парламентарни избори, застоят в преговорния процес между приемащата страна и ЕС ще бъде преодолян.
На тържествена церемония на 1 февруари т.г., в резиденция „Вила Горица“, посланик Стефан Димитров връчи акредитивните си писма на президента на Черна гора Мило Джуканович и встъпи официално в длъжност като извънреден и пълномощен посланик на Република България в Черна гора.