Мобилен екип на сектор "Български документи за самоличност" при Областната дирекция (ОД) на МВР в Кюстендил осъществява днес организиран прием на заявления за издаване на лични документи в с. Баланово, община Дупница, съобщиха от полицията в Кюстендил. Смяната на личните документи се наложи поради именуване на улиците в населеното място. За улесненото обслужване на гражданите оказва съдействие и кметът на селото, каза говорителят на дирекцията Катя Табачка.
Издаването на нови лични карти и шофьорски книжки се налага, тъй като в селото улиците вече имат имена и номера, каквито доскоро нямаха. До есента на миналата година хората от селото настояваха за именуване на улиците, а след като Общинският съвет в Дупница удовлетвори желанието им, те се възпротивиха, защото по думите им смяната на личните им документи щяла да се окаже скъпа.
Голяма част от хората са пенсионери, а тези над 70 години не дължат такса, коментираха за БТА от полицията. От там уточниха, че именно, за да бъдат спестени разходите на местните за транспорт, ОДМВР осъществява организирания прием на заявления в самото населено място.
От полицията посочиха, че вече е уточнен и графикът за изнесените приемни на служители на ОДМВР – Кюстендил в малките населени места на областта за настоящия месец. В мобилните екипи на ОДМВР са включени служители на Охранителна и Криминална полиция, служители на Районната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и служители от районните управления, на чиято територия се провеждат срещите. Предварително са уведомени кметовете, кметските наместници и жителите на селата.