За шеста година в месеца на празника на жената в арт център "Къща на художниците" в Плевен е подредена изложба "Изкушения". Тя събира традиционно жените художнички, част от Групата на плевенските художници, която е една от най-дълголетните в страната.
"Изложбата се подрежда винаги през месец март, защото той много прилича на същността на жената", каза Татяна Любенова, уредник в арт центъра. В експозицията с творби участват 17 дами. Те се представят с рисунки, графики, живопис, пластики. 
"Различното тази година е участието на две художнички, които работят с текстил", отбеляза Любенова. Едната е Росица Кадиева, която представя в изложбата паното "Бяла тишина". Лилия Владова показва своите изтъкани картини и чанта, създадена с багрите и мотивите на българските народни традиции.
Другите участнички в изложбата са Диана Тончева, Вяра Савова, Владимира Йорданова, Зоя Минева, Александра Духлинска, Ася Велизарова, Илиана Димитрова, Илиана Чернаева, Наталия Велева, Олга Въткова, Ралица Енчева, Ралица Цветкова, Румяна Живкова, Станимира Вълчева и Цветанка Христова.
"Въпреки трудностите, които имат тези талантливи плевенчанки, защото те не се занимават само с рисуване, имат своите професии, не се отказват да творят, не се отказват от своето призвание и всяка година ни показват част от творбите си", добави Любенова.
Експозицията е отворена за посещения до края на март, а показаните творби може да бъдат закупени.