Община Чирпан е спечелила финансиране по проект "Красива България" за обновяване фасадата на Медицински център „Д-р Николай Тошев“ в града. Това съобщиха на официалната фейсбук страница на местната администрация. По време на проекта ще бъдат извършени действия за енергийна ефективност на сградата. Това ще подобри обществената среда и социалната инфраструктура в града.
Общата стойност на проекта е 250 хиляди лева. 60 на сто от сумата ще се съфинансира от община Чирпан, а останалите средства ще бъдат от Министерството на труда и социалната политика.
От местната администрация припомниха, че преди две години в Медицинския център е реализиран друг ремонт. „Одобреното обновяване на фасадата на сградата ще създаде по-добри работни условия, в които гражданите биват обслужвани в областта на здравеопазването“, каза кметът Крачолов.
Проект „Красива България” е част от програмата на Министерство на труда и социалната политика за намаляване на безработицата и стимулиране на заетостта в страната и ежегодно се финансира от програмния бюджет по Националния план за действие по заетостта. Програмата финансира още 46 проекта в България.