Кметът на Трявна Силвия Кръстева награди всички над 50 деца и ученици, включили се в превърналия се в традиция патриотичен видеорецитал „България – майка на герои“, посветен на националния празник Трети март, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 
Тазгодишното издание на „България – майка на герои“ е събрал общо 54 видеорецитала на деца и ученици от Детска градина „Калина“ - гр. Трявна, Детска градина „Светлина“ – гр. Трявна, Детска градина „Слънце“ – гр. Плевен;,Основно училище „Проф. Пенчо Н. Райков“ – гр. Трявна, Основно училище „Васил Левски“ – гр. Плачковци, Основно училище „Христо Ботев“ – гр. Благоевград, Средно училище „Петко Р. Славейков“ – гр. Трявна и Средно училище „Христо Ботев“ – гр. Карнобат.
„Радваме се, че патриотичният видеорецитал добива все по-голяма и по-голяма популярност и децата на България наистина са инициативни. Благодарим за старанието, за желанието, които всяко едно от тях е проявило, и за родолюбието, на което са научени от техните учители и родители. Това е и начинът да предаваме заветите на нашите предци, да отдаваме необходимата почит към тяхното дело и да препредаваме историята на идните поколения“, каза за БТА Силвия Кръстева, кмет на Трявна. 
Предвид успешното представяне на всички деца и поради затруднение на избора от журито, всички участници в тазгодишната инициатива са отличени, казаха в допълнение организаторите.