Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски се е срещнал в Абу Даби с шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян, президент на Обединените арабски емирства, съобщават от кабинета на Пендаровски.
На срещата са били обменени мнения за възможностите за задълбочаване на двустранните отношения, активизиране на икономическото сътрудничество, обсъдени са били актуални международни и регионални проблеми, както и приоритетите и политическата  ситуация в двете страни. Потвърдено е било и положителното развитие на двустранните отношения и са били изразени очаквания добрият политически диалог, многостранното сътрудничество и взаимното уважение да продължат със същата динамика и в бъдеще, което ще доведе до конкретно сътрудничество в няколко области от общ интерес. 
Пендаровски е подчертал интереса на Република Северна Македония за насърчаване на икономическото сътрудничество и търговията с Обединените арабски емирства, за което е необходимо подобряване на правната рамка между двете страни и насърчаване на инициативите за сключване на двустранни споразумения и споразумения за сътрудничество в няколко области, пише в съобщението.
Било е обсъдено и откриване на директна самолетна линия Скопие-Абу Даби и са били приветствани инициативите за подкрепа на инвестиционни и инфраструктурни проекти от ОАЕ, които са от стратегически интерес за Северна Македония и региона на Западните Балкани.
Посещението на Пендаровски в Обединените арабски емирства е първата визита на президентско ниво, като в рамките й е бил подписан Меморандум за премахване на визите за притежателите на дипломатически и официални паспорти между Република Северна Македония и Обединените арабски емирства.