Изложба на театрални костюми и реквизит от представления ще бъде открита на 26 март в Исторически музей - Димитровград, съобщиха от общинския пресцентър. Експозицията под надслов "70 неспокойни години театър" ще покаже историята на димитровградския Общински драматичен театър "Апостол Карамитев" от създаването му до наши дни.
Темите в експозицията са разделени по десетилетия. Своеобразната историческа разходка из театралната сценография ще бъде достъпна за гражданите до девети май. Тази година театърът чества 70 години от своето създаване, като наред с юбилея събитието се провежда и в навечерието на Световния ден на театъра 27 март. Организатори са театърът и Исторически музей - Димитровград, уточняват от общината.
В момента е в ход генерално обновяване на храма на Мелпомена в общинския център. То е на стойност 2,5 милиона лева, отпуснати по Оперативна програма "Региони в растеж". В интервю за БТА преди дни зам.-кметът на Димитровград Яшо Минков информира, че ремонтът трябва да приключи до есента на тази година.