Софийският университет „Св. Климент Охридски“ организира откриващо събитие в Национален пресклуб БТА-София за изпълнението на дейностите по проект Sofia University Marking Momentum for Innovation and Technological Transfer - SUMMIT 2023 г.
Проектът е в изпълнение на Договор за финансиране на проект „Софийски университет – маркер за иновации и технологичен трансфер (SUMMIT)“ по стълб 2 „Създаване на мрежа от изследователски висши училища“ в рамките на компонент „Иновативна България“ от Националния план за възстановяване и устойчивост към Програмата за ускоряване на икономическото възстановяване и трансформация чрез наука и иновации. 
В диалог с екипа и водещите учени на проекта ще бъдат изяснени основните цели, които стоят пред него, както и очакваната обществена полза от реализацията на постигнатите резултати.
В събитието ще участват проф. дфн Анастас Герджиков - ректор на Софийския университет (СУ) и председател на Управителния комитет, проф. Елиза Стефанова - зам.-ректор на СУ и член на Управителния комитет, както и членовете на Управителния комитет - проф. Георги Райновски, проф. Николай Михайлов, проф. Владя Борисова, доц. Траяна Недева и др.