Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) ще обяви победителите в седемте категории на Годишните награди за отговорен бизнес 2022 на церемония от 18:00 ч. в хотел "София Балкан Палас", съобщиха от БФБЛ.
Рекордните 134 корпоративни инициативи с кауза се състезават в юбилейното 20-о издание на най-авторитетния национален конкурс за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие, който се провежда под мотото "Дай добър пример".
Отличията се очаква да бъдат връчени от президента Румен Радев, заместник министър-председателя по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров, министъра на околната среда и водите Росица Карамфилова, министъра на образованието и науката проф. д-р Сашо Пенов, заместник-министъра на икономиката и индустрията Ирина Щонова, британския посланик Роб Диксън и председателя на БФБЛ Левон Хампарцумян.
Целта на БФБЛ като организатор на конкурса е да отличи най-добрите бизнес практики на отговорност и да популяризира приноса на частния сектор за изграждането на справедлива социална среда и устойчиво бъдеще. Наградите, отворени за всички бизнеси в страната независимо от големина и бранш, при това напълно безплатно, предоставят престижна трибуна за компаниите, които последователно и ефективно развиват и подкрепят проекти с положително въздействие върху хората, природата и обществото. Чрез участието си те споделят опита си от проведените успешни социални кампании, получават признание за устойчивите си практики и утвърждават репутацията си на ангажиран работодател.
Кандидатури, подадени тази година, се оценяват от независимо и обективно жури от уважавани експерти от НПО сектора, институциите, бизнеса, академичните среди и медиите. Оценките се базират на следните критерии: конкретна полза за обществото, работа в партньорство с други организации, ангажираност на служителите, продължителност и последователност на инициативата, новаторство и обществено признание.
Победителите в отделните категории, както и компаниите, класирани на второ и трето място, ще бъдат обявени по време на церемонията.
БТА е медиен партньор на форума.