Модулно обучение по хотелска анимация ще се състои в Перник. Това съобщиха от Международния младежки център, който е организатор на проявата. 
Инициативата е насочена към млади хора с интерес към темата. По време на обучението ще бъдат засегнати теми като протичането на един аниматорски ден, методи за провеждане на спортни и социални активности, детска анимация, вечерна шоу програма, работа в екип и етика на поведение по време на работа. Бъдещите аниматори ще научат още и как да говорят по-убедително и въздействащо пред публика.
Обучението е предназначено за младежи, които са навършили 16 години преди началото на предстоящия летен сезон. След завършването му те ще получат възможността да приложат новите си умения в една от най-големите компании за хотелска анимация в България. Най-мотивираните млади хора ще започнат работа в нея. 
Първата среща, част от обучението по хотелска анимация, ще се състои на 20 март от 17:00 ч. във Фестивалния център в Перник.
Това не е първата инициатива на Международния младежки център в града. През юни предстои организацията да реализира втория си младежки обмен, който ще се състои в Драмен (Норвегия). Група от 15 младежи от региона на възраст от 18 до 29 г. ще получи шанса да пътува и обмени опит с техни връстници от младежкия център там.