Националният кръг на международното езиково състезание “Kangaroo Global Linguistics 2023” на Асоциацията на Кеймбридж училищата се състоя в Казанлък на 10 и 11 март, а домакин беше местното Средно училище (СУ) „Екзарх Антим I”. Това съобщават от учебното заведение в официалната си фейсбук страница. 
В състезанието участваха над 800 ученици от страната. Победители на журито са Природоматематическата гимназия „Яне Сандански“ от Гоце Делчев, а на публиката – столичното Основно училище „Проф. Джон Атанасов“. „Изключително висока оценка получихме от Асоциацията на Кеймбридж училищата и всички гости за организацията, отриването и условията, които предоставихме за провеждане на състезанието“, посочват от казанлъшкото учебно заведение. 
Главен дизайнер на състезанието на 11 март беше директорът Радиана Стефанова, а активно участие взеха учителите по английски език Елена Василева, Галина Янкова, Красимира Хаджийска и Павлина Калчева. Паралелно със състезанието се състоя и редовното събрание на Асоциацията, открито от директора на СУ „Екзарх Антим I”. На гостите от различни учебни заведения беше представен иновативния център за обучение в STEM среда, който отвори врати на 15 септември м.г. Гостите видяха и два видео клипа, оценени с първа награда в художествено-музикалното състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата от 2016 и 2021 година и бяха поздравени с изпълнения на Елена Николаева от 11 „б“ клас, посочват още от ръководството на учебното заведение. 
СУ „Екзарх Антим I” е член на Асоциацията от 2013 година и е носител на плакет по повод десетата годишнина и на наградата „Училище на годината 2022“ по повод 15-ата годишнина на организацията. 
Както БТА писа, националният кръг на състезанието беше открит с тържествен концерт в Дома на културата „Арсенал“, в който взеха участие мажоретният състав на училището, ученически вокални и групи и изпълнители, гайдарският състав и театралната трупа на СУ „Екзарх Антим I”, ученическата рок група „Метаморфоза“, както и местният фолклорен ансамбъл „Арсенал“, а специален гост беше кметът на Казанлък Галина Стоянова.