Онлайн тол платформата за заплащане на пътни такси TollPass предлага комплексни функционалности за транспорта и интелигентни флийт решения, които от март са достъпни не само за България, но и в Европа  и могат да бъдат тествани безплатно, съобщиха от "Интелигентни трафик системи".
TollPass Fleet проследява пътнически и тежкотоварни превозни средства над 3,5 тона във всички държави от Европейски съюз, включително във Великобритания, Швейцария и Норвегия. Дигиталното решение с модерен и интуитивен интерфейс пести оперативно време и средства.  В следващите месеци предстои допълнително разширяване на услугата, като същата ще може да се ползва и в Сърбия, Черна гора, Северна Македония, Албания и Турция, които са важни за международния  трафик.
До 30 април 2023 г. услугата за GPS проследяване в европейските държави може да се тества безплатно. Безплатният период важи и за компании, които тепърва се присъединят към тол платформата и услугите й за Европа. Необходимото оборудване е TollPass EUROBOX, с което заплащането на тол такси става лесно, проследяването в Европа - достъпно, заплащането е към един доставчик на услугите, а справките и възможностите за контрол гъвкави и автоматизирани.
Заплащане на пътни такси за европейските държави на платформата TollPass е съчетано с онлайн услуги за мениджърите на автопаркове.  Те получават цялостно решение и могат да максимизират ефективността на превозните средства, оборудване, технологии, данни и ресурси. "В ерата на пълна дигитализация  високотехнологичните решения стават неизменна част и от транспортния бизнес", според екипа на "Интелигентни трафик системи".
TollPass Fleet проследява на движението и местоположението на превозните средства в реално време, предоставя информация за начислената тол такса за всеки маршрут, интерактивни карти с информация за пътни участъци, гъвкави справки и автоматизирани отчети спестяват време. Бързи настройки, с които мениджърите контролират управлението на превозните средства и тяхната скорост и се грижат за безопасността на движението и на водачите. 
Високотехнологични услуги като TollPass Fleet на компанията са смарт дигитално решение за управление и постигане на по-висока ефективност на транспортните средства и на бранша на тежкотоварните превози.
 "Интелигентни трафик системи" АД  е национален доставчик на услуги за електронно таксуване на пътни такси  – електронни винетки и тол от 2019 г. и официален партньор на Агенция "Пътна инфраструктура".