Два гола на българския нападател Милчо Ангелов не бяха достатъчни за отбора на ФК Брашов да спечели гостуването си на Униря (Слобозия) и с добър развой на двубоите на конкурентите да се пребори за място в топ 6, плейофите за влизане в Лига 1.
ФК Брашов завърши 2:2 при визитата си в Слобозия и с 28 точки остана на 9-о място след изиграването на редовния сезон във втора румънска дивизия. Домакините откриха резултата в 28-ата минута чрез Чиприян Рус. В 34-ата Ангелов изравни резултата за 1:1, след като се възползва от неразбирателство в защитата и падайки с десния крак заби топката под гредата. В 65-ата минута българският нападател вкара и второто си попадение, с което направи и пълен обрат. Той получи центриране от ляво, изпревари един защитник и от повече от 10 метра успя да обърне посоката на топката, след което вратарят нямаше шанс да я спре, влизаща до гредата. В 79-ата минута обаче противникът изравни за 2:2 и така двата отбора поделиха по една точка, а Милчо Ангелов беше заменен в 87-ата минута от беларусина Кирил Кириленко. С днешните два гола юношата на Черноморец (Бургас) вече има 8 попадения за първенството и ще се стреми на първо време да подобри постижението си от миналата година, когато завърши кампанията с 9.
Другите българи във Втора лига на Румъния не играха за своите отбори. Илия Димитров все още е контузен и не беше включен в плановете на Доринел Мунтяну в отбора на Оцелул (Галац), който завърши 1:1 като гост на Думбравица. Цветелин Чунчуков също не взе участие при успеха на КСА Стяуа с 2:0 над Рипенсия (Тимишоара).
В плейофа за влизане в първа лига се класират КСА Стяуа и Политехника (Яш) с по 40 точки на първите две места, както и Оцелул (Галац) с 36, Униря Деж с 32, ФК Бузъу и Динамо (Букурещ) с по 31. Грандът Динамо днес си гарантира място в плейофа, след като завърши 1:1 у дома с Политехника (Тимишоара).