В нощта преди церемонията за 95-ите награди "Оскар" много от най-ярките звезди на Холивуд не си легнаха рано, съобщи Асошиейтед прес. Вместо това те цяла нощ бъбриха с чаши шампанско и мартини в ръце в зала "Поло" на "Бевърли Хилс хотел" на годишната гала вечеря на "Шанел" и Чарлз Финч. Поканата за нея е по-трудно постижима дори и от място за церемонията за наградите на американската киноакадемия.
Салонът, в който някога вечеряли Кларк Гейбъл и Деръл Зенък, бе изпълнен от най-ярките таланти в киноиндустрията, повечето от които бяха облечени от глава до пети в "Шанел" - Кристен Стюърт, Марион Котияр, Никол Кидман, Камила Морон.
На червения килим Кидман и Стюърт се затичаха една към друга, прегърнаха се и позираха пред камерите. "Мина толкова много време", каза Кидман. След малко към тях се присъедини Котияр. По-късно в залата Кидман разговаря с Идрис Елба, прегърна Ариана ДеБос, а Теса Томсън бъбреше с номинираната за "Оскар" за най-добра актриса в главна роля Андреа Райзбъро. "Сигурна съм, че си изморена", каза Томсън.
Андрю Гарфийлд се прегърна с Тоби Макгуайър, после и двамата разговаряха с режисьора на "Китът" Дарън Аранофски.
Сред гостите бяха Майкъл Б.Джордан, Хю Грант, Бри Ларсън, Сигърни Уивър, Мини Драйвър, Лили Джеймс, Сара Поли, Джери Брукхаймър, Пати Дженкинс.
"Шанел" и киното са свързани отдаван, още от първите дни на модната къща. През 1930 г. Самюъл Голдуин кани Габриел Шанел в Холивуд, за да облича звезди от ранга на Глория Суонсън. В Париж Шанел сътрудничи с френски режисьори като Жан Реноар, грижи се за облеклото на звезди като Жан Моро и Роми Шнайдер.
"Шанел" подкрепя независими продукции като "Анет" на Леос Каракс и "Островът на Бергман" на Миа Хансен-Льове. Модната къща финансира и "Облаците на Силс Мария" на Оливие Асаяс, повече от десетилетие поддържа програми за млади режисьори и за възстановяване и опазване на киноленти.
Не всеки от гостите на галата на "Шанел" ще бъде и на церемонията за наградите "Оскар" в неделя вечер, но със сигурност там ще бъде режисьорката Ейва Дюверне, член на управителния съвет на Академията за кинематографично изкуство и наука на САЩ.
"Очаквам една спокойна, нормална церемония", каза тя. "Бях там миналата година и беше малко травмиращо. Искам просто да е приятно и без особени събития. Това би било приятно".