Стеф Къри реализира 22 от всичките си 36 точки в последната четвърт и продължението, за да донесе победата на Голдън Стейт Уориърс със 125:116 над Милуоки Бъкс в най-интересния сблъсък от програмата на Националната баскетболна асоциация, игран тази нощ.
Къри има сериозни проблеми със стрелбата си в първите три четвърти на мача, но в последната четвърт вкара няколко ключови тройки, за да помогне на "войните" да заличат изоставане от осем точки. Гардът направи и ключов чадър срещу Джру Холидей две секунди преди изтичане на редовното време, а в началото на допълнителните пет минути домакините реализираха серия от 9:0 точки, която им подпечата успеха.
Клей Томпсън прибави 22 точки за победителите, 20 вкара Донте ДиВинченцо, който хвана и 10 борби, а с 18 точки от пейката се включи ДжаМайкъл Грийн.
За гостите от Милуоки, които остават с най-добри показатели от 48 победи и 19 загуби сред всички 30 отбора в НБА, с по 19 точки приключиха Брук Лопес и Крис Мидълтън. Още 18 реализира Джру Холидей, който пое основната тежест в атака в отсъствието на контузения Янис Адетокунбо.
Отборът на Сакраменто Кингс достигна котата от 40 победи за пръв път от сезон 2005/06. "Кралете", които са отборът, който най-отдавна не е играл в плейофите на който и да е от четирите големи американски спорта, спечелиха със 128:119 при гостуването си на Финикс Сънс. Така само още една победа в оставащите им 16 мача до края на редовния сезон ще им гарантира, че ще завършат с баланс от поне 50 процента спечелени мачове, което също не се е случвало вече 17 години.
За победителите седем човека завършиха с двуцифрен актив, а други двама останаха с по девет. Най-резултатен с 19 точки бе Харисън Барнс, а Де'Аарън Фокс и Малик Монк добавиха по още 18.
От състава на Финикс 28 точки реализира Девин Букър, Деандре Ейтън направи "дабъл-дабъл" от 22 точки и 12 борби, а Крис Пол се отличи с 16 точки и 16 асистенции.
С 38 точки на Кауай Ленард Лос Анджелис Клипърс победи гостуващия Ню Йорк Никс със 106:95 в друг мач от тази нощ.
Домакините изоставаха съвсем за кратко в началото на второто полувреме, но през останалото време на двубоя контролираха играта. В последната четвърт те успяха да отворят разлика от 13 точки и заслужено се поздравиха с успеха.
Пол Джордж добави 22 точки за Клипърс, а Маркъс Морис-старши остана с 11.
За Никс Иманюел Куикли се отличи с 26 точки и 10 борби, а 19 точки вкара Джулиъс Рандъл.