Националната кампания Пилон "Рожен" вече има видео и аудио клип, записани от творци с доказани професионални биографии. Текста в тях чете Павел Иванов, актьор от Народния театър "Иван Вазов"  и познат от сериалите в националните телевизии. Режисьор е Борис Радев, а оператор - Румен Ганев. Това съобщиха от Фондацията "Наследство в бъдещето". 
"Благодаря за поканата от екипа на Симеон Караколев, чиято идея е издигането на Паметник на обединението на Роженските поляни. При мен родолюбието е в основата на участието ми в кампанията. Символиката на българското знаме ще бъде още по-красноречива при издигането на националния флаг на 13 юли“, казва Павел Иванов, цитиран в съобщението. Той ще продължи участва в популяризирането на проекта Пилон "Рожен"  с различни актьорски прояви. 
"Развяването на българския флаг е елемент от националната ни гордост, от духа, който трябва да показваме“, категоричен е Симеон Караколев, инициатор на проекта.
Паметникът на Обединението - 111-метровият пилон на Роженските поляни, ще извиси българското знаме на рекордна световна надморска височина от 1430 метра. В основата му ще бъде вградена капсула на времето и плоча от мрамор, изобразяваща картата на България, с послания към бъдещите поколения. 
Патриотичната кауза се финансира чрез Националната дарителска кампания "България заслужава!" под патронажа на президента на Република България Румен Радев. 
Проектът се реализира изцяло с дарения от българи в страната и чужбина и е подкрепен от видни общественици, спортисти, учени, успешни представители на различни професии. Големите родолюбци Лили Иванова, Христо Стоичков, проф. Андрей Пантев изразиха безрезервната си съпричастност. 
След откриването на монумента на българското знаме на 13 юли т. г. примата на българската естрада Лили Иванова ще изнесе първия си концерт на поляна – на Роженските поляни. 
Преди дни от фондацията съобщиха, че е в ход проектирането на новия Паметник на Обединението – Пилон "Рожен", който ще извиси българския национален флаг на Роженските поляни в Родопите. За изграждането на конструкцията на съоръжението и фундамента е сформиран екип от проектанти, които са и преподаватели в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков". Главен проектант е д-р инж. Иван Гешанов, председател на секция "Конструкции на сгради и съоръжения" към Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране - София -град. 
Пълна информация за Национална дарителска кампания „България заслужва!“ може да се намери тук, като през сайта може да се направи и дарение за каузата. Набраните средства, както и дарителите – физически и юридически лица, се публикуват периодично.
Медийни партньори в реализирането на проекта са Българската телеграфна агенция, Българската национална телевизия, Българско национално радио, вестник „24 часа“,  Bulgaria ON AIR, Радио Fresh, Радио FM+, Z-Roc, Мелъди , Епицентър БГ, Actualno.com и др.