Общо 17 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, установи полицията през изминалия ден. От тях 10 са шофирали с от 0,5 до 1,2 промила, седем - с над 1,2 на 1000, а двама са отказали да бъдат тествани. Това сочат междинни резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата, съобщени от МВР. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират седем души, а двама са отказали да бъде тествани, отбелязват от вътрешното министерство.
Проверените превозни средства в рамките на разпоредената полицейска операция са 9453. Извършен е контрол на 12 044 водачи и пътници. Съставени са 2512 фиша и 605 акта за установени административни нарушения. От МВР уточняват, че акцията цели недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни шофьори.
Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени до 16 часа.
Вчера МВР съобщиха,  че общо 25 души, шофирали след употреба на алкохол, са установени през изминалото денонощие в рамките на специализираната полицейска операция. Под въздействието на наркотични вещества тогава са засечени да шофират седем души.