Германският елитен клуб Херта (Берлин) постигна споразумение с новия си инвеститор 777 Partners и регистрираната във Флорида (САЩ) инвестиционна компания поема 64.7% от акциите, които към момента са притежание на Ларс Виндхорст.
Клубът от германската столица обяви новината днес по обяд след продължили няколко месеца преговори. Причината да се търси ново решение на управленско ниво е тоталното разминаване във вижданията и кооперативността между германският предприемач Виндхорст и голяма част от борда. Той е инвестирал милиони, но Херта се бори за изпадане всеки сезон. Самият той обвини хората от спортно-техническата част, които не могат да изведат отбора на по-спокойни места в класирането.
След промените, които се извършват в момента, новите инвеститори от 777 Partners получават две места в Борда, който е с пет члена.
Очакванията за феновете са, че с новите инвеститори подобрението на отбора и изграждането на нов стадион са напълно реалистични цели. Все пак компанията 777 Рartners има повече опит и проекти във футбола от Виндхорст.Tе притежават акции в Ред Стар (Париж), испанския Севиля, Стандарт (Лиеж), бразилския Васко да Гама, Мелбърн Виктори (Австралия) и италианския Дженоа.