С гол на Брендън Монтур 2:45 минути след началото на продължението Флорида Пантърс победи гостуващия Чикаго Блекхоукс с 4:3 в един от двата мача, които се играха тази нощ в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.
"Черните ястреби" взеха аванс от две попадения в първата третина чрез Кейлъб Джоунс и Борус Качук и задържаха преднината си до началото на последния период.
В него обаче домакините от Флорида нанизаха три поредни попадения чрез Сам Бенет, Сам Райнхарт и Еету Луостаринен в рамките на само четири минути.
Чикаго успя да надигне глава и 45 секунди преди изтичането на редовните 60 минути Коул Гутман вкара четвъртия си гол за сезона, за да направи резултата 3:3.
В продължението Флорида все пак се добра до успеха с точното изпълнение на Монтур, като така "пантерите" събраха 72 точки и заемат девето място в класирането на Източната конференция, като изостават с две точки осмия Питсбърг Пингуинс, който държи последната квота за плейофите. Чикаго е на предпоследното 15-о място в Западната конференция с 50 точки.
В другия двубой Анахайм Дъкс записа петата си победа в последните 10 мача след 3:1 при визитата на Калгари Флеймс.
Микаел Баклунд даде аванс на Калгари в седмата минута на втората четвърт, но само минута след това Макс Комтоа изравни за 1:1.
Анахайм успя да поведе в резултата в 12-ата минута на втория период чрез Брет Лийсън, а Дерек Грант две секунди преди края на мача оформи победата на "патоците".
С успеха Анахайм събра 53 точки, с които е на 14-о място на Запад. Калгари е на девета позиция със 71 точки, на четири от зоната на плейофите.