Роберто Фирмино е сред футболистите, които винаги ще бъдат посрещани топло на "Анфийлд", че дори и с фланелката на различен клуб. Това заяви мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп, който ще се раздели с дългогодишния си нападател след края на сезона в английското първенство.
"Дали бях изненадан? Да, малко, но не много. Гледам на това като на съвсем нормално нещо", заяви Клоп.
"Вариантите като цяло бяха два и той избра един от тях. Уважавам решението му. Съвсем нормално е Боби да иска да поеме по нов път след толкова години на едно място. С него имаме страхотни отношения, каквито са неговите и с привържениците.
"Връзката ни с него е специална и посрещането му от феновете срещу Юнайтед ми хареса много. Говорих дълго с него и той ми каза, че иска да доведе тази прекрасна история до положителен край. Това описва всичко. Той все още е напълно отдаден на Ливърпул и това е единственото, което би трябвало да ни интересува занапред.
"В момента нямаме време да се сбогуваме. Ще имаме по-късно през сезона. Когато и да се завърне на стадиона, всеки все още ще знае песента с неговото име. В това съм сигурен.
"Боби е такъв човек, че и да се завърне тук с друг отбор, хората пак ще се радват да го видят".