Мениджърът на Брайтън Роберто Де Дзерби отказа да отговоря на информациите, които го свързват с евентуално преминаване в Тотнъм на мястото на Антонио Конте, като заяви, че единствената му цел е да класира отбора си за евротурнирите през следващия сезон, предаде "Ройтерс".
Договорът на Конте изтича в края на сезона и бъдещето му в Тотнъм не е сигурно, след като тимът отпадна от Шампионската лига и съвсем не е сигурен за Топ 4 в първенството.
Италианецът Де Дзерби подписа четиригодишен договор с Брайтън през септември, като замени Греъм Потър, който премина в Челси.
"Имам дългосрочен договор с Брайтън и съм щастлив да работя тук. Наслаждавам се да работя с тези играчи", каза Де Дзерби пред репортерите преди мача на тима му с Лийдс. "Доволен съм от представянето на играчите ми. Имаме мечта и знаем, че можем д анапишем нова история на клуба. Това е много важно за нас и е страхотно предизвикателство", допълни той.
Брайтън, който спечели промоция през 2017 година, никога не е играл в евротурнирите.
Отборът на Де Дзерби има четири победи в последните си седем мача, като е на осмо място в класирането - на четири точки зад петия Ливърпул.
"Искаме да играем в Европа, но трябва да работим и да играем мач за мач. Утре започва труден период за нас с по три мача на седмица, но сме готови да се борим за целите си", завърши италианецът.