Състоянието на олимпийския шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров се стабилизира, наблюдава се положителната динамика, а той е започнал да общува по-малко с близките си, съобщи за ТАСС анонимен източник.
"В състоянието на Костомаров има положителна динамика. Лявата му ръка е под постоянно лекарско наблюдение, все още не се говори за операция. Той е в контакт с близките си", каза източникът.
На 10 януари Костомаров беше приет в реанимация с пневмония. В продължение на две седмици беше поставен на апаратно дишане, в резултат на което кръвта се насищаше с кислород. В началото на февруари той претърпя ампутация на стъпалото на един крак и няколко пръста на ръцете.
На 20 февруари стана известно, че фигуристът има спазъм на мозъчните съдове, но лекарите бързо се справиха със ситуацията. В момента проблем е лявата ръка на Костомаров, по която отново личат следи от развитие на сепсис.
"Спорт Експрес" съобщи, че Костомаров остава на апаратно дишане, докато процесите в тялото не се подобрят и той започне да се справя сам.
Но лекарите са по-загрижени за ръката на Костомаров, по която отново личат следи от развитие на сепсис.
На зимните олимпийски игри в Торино 2002 46-годишният Костомаров спечели златен медал заедно с Татяна Навка при танцовите двойки. Двамата са още двукратни световни и трикратни европейски шампиони по фигурно пързаляне, както и победители във финала на сериите Гран При.