Плевенското сдружение "Артилерия – ген. Владимир Вазов" връчи днес своите годишни награди. Те се присъждат традиционно в навечерието на Деня на ракетните войски и артилерията в Българската армия, който се отбелязва на 11 март. 
Церемонията се състоя в концертната зала на Военния клуб. Награди бяха присъдени в различни категории. Сред тях е призът "Лидер на специалността "Полева артилерия". Тази година негов носител е курсант старшина Яна Шуманова. Тя е в пети курс във факултет "Артилерия, ПВО и КИС" в Шумен при Национален военен университет "Васил Левски" и е с най-висок успех в специалността си, в която е единствена жена. Пред БТА старшина Шуманова сподели, че от дете иска да бъде част от армията. Стрелбите, които провеждаме, динамиката на специалността, полевите занятия са сред нещата, които най-много ми харесват, добави тя. Надява се след като се дипломира да продължи професионалното си развитие в дивизиона в Казанлък.
На тържеството бяха отличени и ученици, помогнали на свои съученици или на хора в нужда. Те бяха наградени с приз "Доблест".
Със специална награда за гражданска доблест и чест бяха отличени главен инспектор Александър Ветов, началник на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) в град Левски и полицейски инспектор Валери Маринов. Гл. инспектор Ветов е отличен за своите бързи и навременни действия при пожара в локомотива на пътническия влак Варна – София от 4 януари тази година. Полицай Маринов получава признание за това, че разкрива извършителя на поредица от вандалски прояви в квартал "Дружба". 
С грамоти бяха отличени ученици на Спортното училище "Георги Бенковски" в Плевен, педагози и общественици.