Писателката Фросина Пармаковска от Република Северна Македония представя книгата си „На връщане“ в културно-информационния център (КИЦ) на страната в София. Събитието е на 9 март, съобщават организаторите.
Томът излиза като издание на издателска къща „Персей“ и е преведен на български език от Мариян Петров, който е предвидено да участва в българската премиера на книгата. Освен него, „На връщане“ представят още издателят Пламен Тотев и самата авторка.
Фросина Пармаковска е позната на българските читатели с книгите „Вишнева хроника“ и „Обратно броене“. „На връщане“ разказва историята на писател на средна възраст, който, увлечен в писането, незабелязано загърбва семейството си, а след време се изнася от дома и напуска съпругата си и малкия си син. Повествованието се води в първо лице от човека, който не съумява да съчетае личния и творческия си живот.
Това е роман за грешката и прошката, за осъзнатата и изстрадана грешка, която всеки може да допусне, за моментите, в които човек се приземява и осъзнава всичко нередно, което е извършил, коментират от КИЦ на Република Северна Македония. / ГН