Радомир Данев от клуб по кану-каяк „Локомотив“ - Русе стана вторият Спортист на месеца, излъчен от ръководството на Спортното училище за месец февруари. Той бе отличен с грамота от кмета Пенчо Милков в присъствието на директора на специализираното учебно заведение Евгени Недев, преподавателката му по английски език Анастасия Ачева и зам.-кмета Енчо Енчев.
Освен в спорта шестокласникът реди победи и на полето на знанието в националните състезания „Многознайко“. През изминалата учебна година Радомир е завоювал призови места в четирите кръга в разделите „Аз зная английски“ и „Родна реч“, а на финала печели безапелационно купа за I място за знанията си по английски език, сребърни медали за II място - по български език и литература и II място - по математика. 
Награден с 11 грамоти и 10 медала, Радомир Данев се превръща в гордост за Спортнотото училище. Малкият всестранен талант, който е и запален шахматист, продължава да участва в тематични състезания и дава сериозна заявка за нови постижения.