Българо-испанската търговска камара и Либералният институт за политически анализи организират днес форум на тема: "Национален план за възстановяване - испанския опит и тяхното практическо приложение в усвояване средствата от Фонда - "Испания може. Може ли и България?". Събитието ще се проведе в Гранд Хотел София от 10:00 часа.
То има за цел да представи пред българската аудитория испанския опит в привличане на инвеститори, използвайки средствата по Плана чрез Стратегически проекти за икономическо въздействие и трансформация (PERTE).
Очаква се форумът да бъде открит от вицепремиера по европейските въпроси Атанас Пеканов, а в събитието да участват министрите на икономиката и транспорта. 
Специалното участие ще вземат Франсиско Фонсека Морийо, професор по международно публично право и международни отношения в университета във Валядолид и президент на Кастилския и Леонски съвет на Европейското движение, и Алфонсо Гонсалес Финат, строителен инженер и съветник на Испанска асоциация на енергийните компании (ENERCLUB) и съветник на държавния секретар на енергетиката за политиките на ЕС.