Отборът на „Дунав“ хвърли сянка върху надеждите за излизане от кризата на резултатите. След ценната победа с 2:1 като гост на „Марица“ /Пловдив/ тимът се добра с мъки до 2:2 в домакинския си мач срещу „Созопол“. Опашкарите в дивизията от морския град изненадаха с тактически доста грамотна игра, а футболистите от русенския отбор буквално си направиха харакири в дуел, в който доминираха и бяха длъжни да спечелят.
А началото на двубоя беше нарисувано с активни действия по целия терен и ранен гол, когато Йордан Димитров получи пас зад защитата и стреля без забавяне - 1:0. Играта спореше, акциите се разгръщаха на широк фронт, изглеждаше, че е въпрос на време за неминуема  втора топка в мрежата на гостите.
И точно тогава тимът се пропука. Едно нищо и никакво меле направи герой капитана на „Созопол“ Галин Димов. Той отправи хилав удар по диагонала, топката се плъзна между куп тела и бавно премина голлинията в левия ъгъл на вратаря Дамян Дамянов.
След това нелепо попадение вдъхновената и добра игра на „Дунав“ се изпари и настана едно нескончаемо ритане на топката към пеналта на гостите.
Второто полувреме се отвори с тотален домакински щурм. Положенията пред рамката на созополци се редяха едно след друго, но все не се намираше кой да шутира точно. Върхът на пропуските бе една ситуация, при която Емил Янчев стреля от упор от някакви си два-три метра, вратарят Петър Рахнев изби топката в краката на Йордан Димитров, който за втори път я прати в тялото на Рахнев.
Постепенно гостите се съвзеха и погледнаха към другата половина на терена с две-три опасни контри. Дунавци като че ли не забелязаха тази червена лампичка и втурнали се напред, допуснаха брутална колективна грешка след корнер пред вратата на гостите. Топката бе избита и тимът на „Созопол“ организира светкавична контра с три паса. Ето и картинката.
Атаката се развива вляво. Двама играчи на съперника са далеч напред срещу самотния Димитър Тодоров. Дефанзивният вал пред Тодоров го няма, защото всички хора са тръгнали да превземат созополската врата и са далеч от него. Следва пас към Йохан Нзи, който изпреварва тръгналия да го спира Дамянов и търкулва топката в зейналата широко съвсем празна врата - 1:2.
Трябва да признаем, че атаката бе като по учебник.
Хубавото бе, че „Дунав“ не се предаде и успя да изравни в 87-а минута. Джан Хасан се измъкна по левия фланг, центрира, вездесъщият и неуморим Мирослав Будинов се пребори за топката в невъобразимата бъркотия и с удар от близо спаси едната точка.
С три ремита и една победа от началото на пролетта и преди пълното затваряне на кръга с още 4 двубоя отборът на „Дунав“ е осми с 28 точки. 
В следващата среща тимът ще гостува на „Янтра“ /Габрово/.
„Дунав“: Дамян Дамянов, Стоян Предев, Георги Вълчев, Димитър Тодоров, Калин Георгиев, Емил Янчев, Мехмед Сабри, Никола Колев,  Мирослав Будинов, Йордан Димитров, Денислав Минчев /Джан Хасан, Кристиян Господинов, Юго Комано, Мартин Костадинов/.