Празничeн концерт в Разград събра снощи на една сцена музиканти, певци и танцьори от няколко поколения. Проявата беше организирана от Танцово студио „Калина Рада“ по повод Баба Марта, Деня на самодееца и любителското художествено творчество и Трети март. Пъстри носии, музика и танци преобразиха сцената на Общинския културен център и я превърнаха в място, където са си дали среща младостта и мъдростта, колоритът и красотата на българския фолклор. 
Магията на фолклорното изкуство показаха Ансамбълът за автентичен фолклор и Мъжката певческа група при Народно читалище „Просвета 1883“ в Гецово. Със свои изпълнения се представиха Танцовият състав „Елбетица“ и Танцовият ансамбъл „Булгарика“ към Центъра за работа с деца, както и второкласниците от училище „Н.Й.Вапцаров“ – танцьорчета в Детска танцова школа „Хорце“. В програмата участваха също самодейците от клубовете по танци „Капанци“ и „Абритус, и танцово студио „Калина Рада“. Сцената се огласи от песните на възпитаници на Музикална школа „Илия Бърнев“ и музиката на младите музиканти и Колектива за изворен фолклор при Народно читалище „Напредък“.
Публиката се наслади и на изпълненията на групата малки кукери от Основно училище "Иван С. Тургенев". Приятна изненада за всички беше празничният поздрав на „живото човешко съкровище“ Николинка Ангелова от Гецово. Изявите на всички участници бяха възнаградени с аплодисменти.
Концерт-спектакълът завърши с общо изпълнение на участници и публика на химна на България. Ръководителят на Танцово студио Калина Рада” Румен Иванов изказа признателност на всички музиканти, певци и танцьори, че са станали част от този празник.