"Гласувах за Андрес Иниеста за "Златната топка", разкри селекционерът на България Любослав Пенев. Той получи наградите за треньор на месеца и отбор на месеца в класацията на "Пресклуб България" само ден, след като България падна с 0:1 от Украйна в контрола, играна в София. Самият спец обаче заяви, че не съжалява след поражението.
"Няма болка от загубата. Ние сме млад отбор, работим от една година. Изиграли сме девет мача и имаме само 2 загуби, и то в контролни мачове. Продължаваме напред и нагоре. Това, което ни липсва, е малко умение и малко класа", сподели Пенев.
Пенев разкри и за кого е дал гласа си в гласуването за "Златната топка" и "Треньор на годината" на ФИФА. Капитаните и селекционерите на всички членове на организацията дават вотовете си за престижните награди. "Гласувах за Иниеста, Меси и Фалкао за "Златната топка". При треньорите бях за Дел Боске, Моуриньо и Клоп", разкри бившият треньор на "Литекс".
По повод това, което не е успял да свърши с България през годината, той заяви: "Винаги съм бил оптимист. Има какво да се довърши. Надявам се да продължим в този ритъм. Трябват ни минимум 4 точки в мачовете с Дания и Малта, за да останем в играта".