Защо се разболяваме? Това е общ въпрос. Какво можем да направим, за да живеем по-дълго, без да се разболяваме, да се радваме на живота с любимите си хора и да правим това, което обичаме? Защо в най-важните моменти от нашето съществуване защитните механизми внезапно започват да се развалят? Може ли да се направи нещо, за да се предотврати този процес? В тази статия ще се опитаме да отговорим на някои от тези въпроси, като започнем от предпоставката за саморегулацията на здравето чрез системата за почистване.

Най-честите причини за болест

Старинна китайска поговорка казва: "Търси своето заболяване на своята трапеза." Този казус между хората е бил основното направление за изцеление на човешкото тяло в източните страни. Арабският философ и лекар Авицена казва: "Ако човек е заболял, първото, което трябва да направи, е да се откаже от храната, т.е. да пости. Второ: да извърши процедури за почистване на кръвта и червата. Трето: да промени диетата си и да измие "дренажната система" на тялото си (лимфатичната, бъбречната и гастроинтестиналната система). И ако всички тези действия не му помогнат, може да отиде при лекаря."

Появата на заболяване се дължи на поне четири главни групи причини, които ще опишем по-долу. След това ще опитаме да осъзнаем, че има благоприятно решение за здравето във всяка ситуация.

Освен заболяванията, причинени от случайни инциденти, отравяне (олово, мишак и други), изключително вирулентни микроорганизми, вродени малформации, повечето известни заболявания имат своите корени, директно или косвено, в несбалансираната диета", казва д-р В. Колат.

Жива храна срещу мъртва храна

Пословиците "Човек копае своята яма с лъжица и вилица" и "Търси болестта си на тарелката" имат дълбок смисъл. Ние практически сме изоставили употребата на живи продукти, необходими за нашите тела, в нашата диета. Това са зеленчуци, плодове, зеленина, ягоди, прясно мляко, кашкавал, прясно месо, риба, естествени сокове, ядки и житни храни. Разбира се, използваме някои от горепосочените, защото чрез съвременните технологични процеси първо "убиваме" продукта, а след това се опитваме да го усвоим. "Убиването на продукта" не е синоним на умиране и изхвърляне. Наобратно: тази трансформация прави храната по-вкусна, която ние предпочитаме. Оръжията, с които атакуваме живите продукти, са основно солта, захарта и оцета, но особено хранителните добавки. Режимът на убийство е много оригинален - добавянето на тези компоненти към приготвената храна води до пълна или частична инхибиция на функционирането на ензимите. Ензимите са протеини, които разграждат храната на молекули, които се абсорбират в храносмилателния тракт. Те достигат до общото кръвообращение и се използват като такива в метаболичните процеси. Ензимите също се използват в реакции, които генерират енергията, нужна за всички биохимични реакции в тялото.

Според международни организации, консумацията на храни, обогатени с изкуствени вещества, е третата по големина причина за смърт в света, след употребата на наркотици, лекарства и пътнотранспортни произшествия. Една грешка, която всички правим, е използването на "мъртви, деформирани продукти с по-дълъг срок на годност" в хранилните добавки. След консумацията на тези продукти тялото е принудено да произвежда ензими самостоятелно, за да усвои храната, като използва много по-голямо количество енергия.

Какво е въздействието на хранителните добавки върху човешкото тяло?

Добавените добавки, антибиотиците и хормоните, с които са третирани животните преди заклането и които достигат до храната, предназначена за крайния потребител, унищожават имунитета и нарушават функционирането на екскреторните системи: лимфатична, бъбречна, храносмилателна и други. Ако храните с добавки преобладават в диетата, здравословните проблеми могат да бъдат сериозни, което може да се случи на всеки. Всяка храна в ежедневното хранене може да съдържа "E" номера. В някои паста, например, яйцето се заменя с жълтия боен атразин - E 102, а всички месни приготовки съдържат консерванти като нитрати и нитрити на натрий и калий, а като подобрител на вкуса се използва натриев глутамат - E 621. Продължителното консумиране на такива продукти е често основната причина за хронични заболявания, които не могат да бъдат лекувани без опит да се намали дневният прием на храни с добавки.

Първите предупредителни сигнали от тялото

Ако имате главоболие, повишена умора, бърз пулс, предвременно стареене, запек, проблеми с храносмилането или увеличаване на телесното тегло, значи тялото ви работи като претоварен двигател и се нуждае от помощ. Първото, което трябва да направим, за да запазим здравето си, е да възстановим хармонията в функционирането на органите за храносмилане. За да постигнем този цел, можем да използваме комплексна система за почистване, която взема под внимание всички аспекти на функционирането на органите на гастроинтестиналния тракт. В резултат от използването на тази система можем да помогнем на тялото да достигне естествено ниво на саморегулация.

Когато говорим за това как работи един механизъм, изглежда, че всичко е много ясно. Вземете, например, най-разпространената механична система: автомобилът. Всеки автомобилист разбира, че всеки автомобил има технически условия за работа, които не трябва да се нарушават. Например горивото трябва да бъде съвместимо с типа двигател, филтрите за почистване на маслото трябва да се сменят или мият след определен брой километри, филтрите за почистване на въздуха трябва да се сменят или почистват редовно и т.н. Само в тези условия автомобилът може да функционира безопасно и добре.

Как да подобрим здравето си

Когато мислим за нашето тяло, ние мислим, че можем да ядем всичко, което искаме, през целия живот, и че никога не е нужно да извършваме процедури за почистване, като така използваме нашето тяло и го ослабваме в силно замърсена среда.

Една от най-добрите системи за детоксикация е програмата Корал Детокс, разработена от специалисти на Coral Club.

Програмата е много проста и удобна за прилагане. Предназначена е за всички, които искат да почистят тялото си в нормалната си среда, без да влизат вътре, използвайки химични устройства, техники и методи.

Принципът на тази програма за почистване взема предвид нормалния физиологичен ритъм на храносмилателния тракт. За да използвате програмата, не е нужно да вземате отпуск или да отидете на лечение в курорт. Можете да се възстановите, без да прекъсвате ежедневните си дейности. Програмата е предназначена да се използва у дома без медицински наблюдение.