Треньорският щаб на „Марица“ ще разчита на капитана Валери Домовчийски в мача срещу „Дунав“ тази събота /събота, Пловдив, 14 часа/. Бившият звезден нападател на „Левски“, който така и не успя да пробие в чужбина, пропусна заради заболяване двубоя срещу „Литекс“ в Ловеч /2:1 за пловдивчани/. 
Пловдивчани са седми във временното класиране на Втора лига с 28 точки и никак не са далеч от тимовете, които се борят за промоция в Ефбет Лига. Ако изключим водача ЦСКА 1948 /2/, който няма право да премине в по-горното ниво, подреждането без „червените“ изглежда така: 1. Крумовград /34 точки/ 2. „Етър“ /34/ 3. „Спортист“ /32/. 
„Марица“ играе приятен и техничен футбол с търпеливо разиграване на топката и бързи контри. Не знам доколко отборът е готов финансово за атака на първия ешелон, но със сигурност играчите, особено по-младите, мечтаят да са сред големите“, заяви за „Утро“ пловдивският журналист Стойчо Генов.  
Прави впечатление, че в състава личат имена на куп футболисти със стаж в елитната лига - бившият национален вратар при младежите Илия Николов, Станислав Маламов, Радослав Апостолов, Петър Атанасов, Веселин Марчев и Илиян Йорданов.
За „маричките“, както ги наричат в Пловдив, играят и двама 21-годишни нигерийци. Ифеани Дейвид е опорен халф, а Соломон Джеймс - ляв бек.
През есента „Дунав“ победи пловдивчани в Русе с 2:1. Резултатът бе открит от Мартин Петков, който бе освободен после от русенския тим, Станислав Маламов изравни, а Йордан Димитров реализира победния гол от дузпа в 68-а минута.  

Съдии от Габрово, Ловеч и Монтана с наряд за мача под тепетата

Станимир Тодоров от Габрово ще бъде главен съдия на мача „Марица“-“Дунав“. Той е 18-и в ранглистата на реферите във Втора лига /от общо 25 съдии в тази категория/. Единият от помощниците му - Венцислав Банчев, е от Ловеч /3-и в листата на асистентите/, а другият - Николай Михайлов, е от Монтана /14-и/. 
Съдийски наблюдател ще бъде известният в близкото минало елитен рефер Йордан Дурчев.