В петък, 24 февруари, ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но в повечето райони тя ще е предимно значителна, а на отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад. Дневните температури ще се понижат, но времето ще се задържи топло за периода, се посочва в седмичната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за времето у нас от 24 февруари до 1 март.
Седмичната прогноза на НИМХ е изготвена от дежурния синоптик Марияна Попова.
В събота, 25 февруари, облачността временно ще намалее, но след обяд отново ще се увеличи. Вятърът от югозапад ще се усили, особено в Източна България и северно от планините. Температурите за кратко, но чувствително ще се повишат.
В неделя, 26 февруари, и в понеделник, 27 февруари, ще преобладава облачно време, на места, повече през втория ден, ще превали слаб дъжд. В източната половина от страната все още ще има силен югозападен вятър и ще бъде топло. От запад ще започне понижение на температурите.
Във вторник, 28 февруари, вятърът ще се смени с изток-югоизточен и ще е предимно слаб.
На 1 март, сряда, има повишена вероятност за валежи. Вятърът ще стане североизточен и понижението на температурите ще продължи, информира синоптикът Марияна Попова.