"Шоуто на Алма алтер" е най-новото заглавие в афиша на театър-лаборатория "Алма алтер". Премиерата е на 23 февруари.
"В живия театър ние непрекъснато творим и се променяме, а представленията ни се променят и растат заедно с нас. След забележителните успехи на един от най-любимите спектакли на актьорите и публиката “Ах, Бродуей, Бродуей”, в нас - актьорите, закипя жаждата за нещо ново, още по-съвременно, още по-енергично, още по-лудо, още по-наше. Така се роди идеята за “Шоуто на Алма алтер”, разказват от трупата.
По думите им спектакълът няма конкретна сюжетна линия - той разчита на най-важните "оръжия" на актьора - неговата енергия, неговото тяло, неговото вътрешно присъствие. Спектакълът няма декори и сценография - телата на актьорите са всичко, онова което изпълва сцената. За първи път на сцената да звучи жива музика в изпълнение на Георги Арсов - соло китара, Марио Йоцов - пиано, Жулиян Желязков - пиано, Андриян Асенов - барабани, и Георги Балтов - бас китара.
Музикалния код на шоуто е решен в стилистиката на съвременния мюзикъл, а хореографиите са на Петя Йосифова-Хънкинс и Михаил Бонев. В "Шоуто на Алма алтер" ще прозвучи една авторска песен на Георги Арсов и неговата интерпретация, свързваща народните песни “Полегнала е Тодора” и “Ерген деда” с "Бохемска рапсодия".
Конферансиета на шоуто са Георги Арсов и Петя Йосифова-Хънкинс, участва цялата трупа на "Алма алтер", както и студенти.
/ДД