Започна ремонт на детската градина в павелбанското село Осетеново, съобщават от пресцентъра на местната администрация. В следващите три месеца ще бъдат подменени изцяло ВиК и електрическата инсталация, ще бъде направена топлоизолация на сградата, ще бъдат подменени подовите настилки в помещенията за игра и обучение и на спалните помещения, посочват от общинския пресцентър и допълват, че ремонт в сградата на детското учебно заведение не е правен от 30 години. 
Ремонтните дейности се финансират по проект на Община Павел баня, одобрен по програма на Министерството на образованието и науката. Това е петата детска градина, в която са започнати ремонтни дейности. Както БТА писа, през декември м.г. беше открита изцяло обновената детска градина “Синчец” в Павел баня. Ремонтни дейности бяха извършени още в детските заведения в селата Горно Сахране, Долно Сахране и Александрово.
“Предстоят ремонти дейности и в другите ни детски градини. Искам да направя нужните ремонти на всички детски заведения на територията на общината, за да съм спокоен, че децата и персоналът ще се чувстват добре и ще мислят само за това как по-интересно да преминават дните им в градината”, коментира кметът на община Павел баня Иса Бесоолу, цитиран от пресцентъра.