Предстои решение за временно изпълняващ длъжността кмет на район „Красно село“. Това трябва да бъде един от заместник-кметовете, заяви пред журналисти кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Тя коментира решението на Върховния административен съд от вчера, което потвърди установения от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ)  конфликт на интереси при Росина Станиславова, кмет на „Красно село“.
Очаквам колегите от „Демократична България“ да предложат избор на временно изпълняващ кмет в този район. Столичният общински съвет ще го гласува, поясни Фандъкова. Тя каза също, че избирателите трябва да си дадат сметка, че районните кметове се избират мажоритарно и кметът на София няма как нито да ги смени, нито да ги накаже. По думите на Фандъкова с работата си Росина Станиславова е стопирала много от проектите, приети от Столичната община. От една страна тя спираше работата в района и обжалваше почти всички решения на Столичния общински съвет, допълни Фандъкова.
БТА припомня, че вчера Върховният административен съд реши да остави в сила решение на Административен съд София, с което се отхвърля жалбата на Росина Станиславова против решение на КПКОНПИ.
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) установи през юни миналата година конфликт на интереси за кмета на столичния район „Красно село“ Росина Станиславова. Производството тогава е започнало по сигнал. В качеството си на кмет тя е сключила граждански договори с двама адвокати, включително и за участието им в постоянни комисии в Общината, за което им е било изплащано възнаграждение от общинския бюджет. В същото време Станиславова ги е ангажирала да я консултират и представляват пред административни органи и съдилища и в лично качество.