Най-големият стенопис в Румъния се намира в Тимишоара. Той символизира свободата на изразяване 30 години след Революцията от 1989 г., разказва специално за БТА една от неговите създателки Корина Нани. 
“Четирима художници - аз, Флавий Руа, Алекс Бачиу и IRLO работихме във въздуха. Цяла седмица, без прекъсване. Трябваше да сме  бързи, защото слънцето залязва доста бързо по това време на годината. А вятърът и дъждът пречат на работата. С помощта на два големи крана рисувахме на около 30 метра над земята и обхванахме площ от 500 квадратни метра”, спомня си Корина. Най-трудно й било да достигне върха, без да цапа и пръска с боя творбите отдолу, за да добави декоративните елементи и емблематичните сгради. И слънцето - символ на надеждата.
Днес резултатът може да се види на фасадата на индустриална сграда в зоната Солвентул на брега на река Бега. Графитът се състои от три портрета. Два от тях символизират миналото и бъдещето. "12-метровият централен портрет е на жена. Тя е притихнала в тишина за онези, паднали под куршумите, борейки се за освобождаването на Румъния от комунистическия режим. Кръвта им е по ръцете й", обяснява Корина.
Стенописът е направен по проект в рамките на програмата “Тимишоара - европейска столица на културата” в партньорство с ISART (Международен фестивал на уличното изкуство в Тимишоара). 
“През годините Тимишиора се превърна в музей на уличното изкуство на открито. Ние сме градът с най-много графити в Румъния. Всяка стена и сграда има история за разказване. Бихме искали да привлечем и български артисти. Надяваме се на бъдеща красива колаборация с тях”, допълва Корина. 
Тя вече има и конкретна идея - да привлече наши творци към проекта си VIRTUAL FISART - Улично изкуство от дома. 
“Чрез този проект предизвиквам различни артисти от света да си представят как ще изглежда градът като художествена галерия. Просто трябва виртуално, чрез електронни методи за обработка, да интегрират произведенията върху повърхностите на сградите в Тимишоара. Последните, които се поддават на такава виртуална обработка, са достъпни чрез множество изображения в цифров формат”, уточнява Корина.