Министърът на вътрешните работи на Косово Джелял Свечля заяви, че докато президентът на Сърбия Александър Вучич говори за въоръжаване, в северната част на Косово са били заловени 6300 броя патрона, прехвърлени контрабандно от Сърбия, съобщи белградската агенция Бета.
Свечля реагира във Фейсбук, след като косовската полиция съобщи, че е арестувала сръбски гражданин в Лепосавич, в чиято кола са открити и конфискувани повече от 6300 патрона.
Според него това потвърждава факта, че определени групи, "дирижирани и подкрепяни" от Белград, имат за цел и се стремят да дестабилизират Косово.
"Ние ще продължим без да спираме борбата срещу всякакъв вид престъпност, която има за цел да подкопае сигурността на нашата страна и гражданите“, заяви Свечля.
Косовската полиция съобщи вчера, че е открила 6300 куршума, "които е трябвало да бъдат внесени в Косово" в автомобил със сръбска регистрация, управляван от сърбин, в село Йошаница, община Лепосавич.
Посочено е, че заподозреният, на 42 години, е доведен в полицията и разпитан.
С решение на прокуратурата му е наложена мярка задържане под стража за срок до 48 часа, се казва в съобщението.
Полицията продължава да провежда засилени дейности по осигуряването на сигурността и предотвратяването на престъпни дейности, включително предотвратяване на контрабандата в северната част на Косово.