Пожарът до Нови пазар е ликвидиран.  Общо 190 декара са изгорели, от тях 120 са общинска горска територия. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие (СИДП). 
Както БТА съобщи по-рано, пет екипа с огнеборци и горски служители гасиха пожар в борова гора до Нови пазар, по информация на пресцентровете на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен и на СИДП. 
В 12:19 часа днес е приет сигнал за пожар на изхода на Нови пазар, в посока с. Стоян Михайловски. Веднага е изпратен екип на пожарната в Нови пазар, а след това на място е пристигнал и втори екип. Борова гора се е запалила, на помощ в гасенето са насочени и два екипа от шуменската пожарна, отбелязаха по-рано от пресцентъра на ОД на МВР. 
"Пожарът в боровата гора е локализиран. Имаше десетки сигнали за това, че пламъците могат да стигнат до няколко къщи от крайния квартал в града. На място са общо пет екипа- три от Нови пазар и два от Шумен. Екип от доброволното формирование в града също участва в погасяване на пламъците с водоноска. Поради силния вятър работата се затрудни", коментира комисар Иван Иванов – директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, който бе на мястото на инцидента. 
„Всички служители на Държавното горско стопанство в Нови пазар са в засегната от огнената стихия зона, но за съжаление условията са изключително тежки заради вятъра и ниската влага на горската постелка. Ако се наложи, ще бъдат извикани колеги и от други стопанства, които да помогнат при гасенето“, каза по-рано директорът на стопанството инж. Петър Железов, цитиран от пресцентъра на СИДП.