Футболистите на „Дунав“ направиха второ поредно домакинско равенство в първенството на Втора лига. След ремито от 1:1 преди седмица срещу „Литекс“ отборът направи вчера 0:0 срещу „Етър“. С актива си от тези два мача дунавци събраха 24 точки, но са опасно близо до зоната с изпадащи отбори. Разликата между тях е само 4 пункта повече за русенския тим. А през идната седмица „Дунав“ ще излезе в много тежък двубой срещу „Марица“ в Пловдив.
Мачът като цяло бе равностоен. „Етър“, претендент за място в елитния футбол, не показа нещо особено и бе напълно преодолим съперник, но нямаше кой да вкара гол във вратата на Християн Славков. След монотонната първа част футболистите на „Дунав“ вдигнаха темпото, но освен до някои хубави флангови атаки, които завършиха с невъобразими мелета в наказателното поле, друго не успяха да направят. Играчите на „Етър“ също се пробудиха в някои моменти, като вратарят на дунавци Дамян Дамянов трябваше да се намесва решително на два пъти.
И все пак отборът на „Дунав“ заслужава похвала, че се бори и показа характер. С напълно прекроена защита заради отсъствието на наказаните Георги Вълчев и Емил Янчев тимът се справи прилично в отбрана.
Трябва да се отбележи и надеждният дебют на привлечения от „Черно море“ Калин Георгиев. Младежът започна като титуляр и се изяви добре в дефанзивен план.
„Дунав“: Дамян Дамянов, Мартин Костадинов, Стоян Предев, Димитър Тодоров, Калин Георгиев, Мехмед Сабри, Никола Колев, Мирослав Будинов, Йордан Димитров, Джан Хасан /Кристиян Господинов, Юго Комано, Теодор Костов/.