Публиката в залата на „Атлас Театър“ в нидерландския град Емен аплодира на крака изпълненията на талантливия русенски пианист Николай Димитров. 21-годишният възпитаник на Консерватория „Принц Клаус“ в Грьонинген бе солист в официалното представяне на съвместния оркестров проект на Hanze Symphony Orchestra от Консерваторията и Университета по изкуствата в Бремен под диригентството на Щефан Веселка.
Николай Димитров изпълни блестящо Втория концерт за пиано от Сергей Рахманинов в чест на 150 години от рождението на композитора. Извикан на бис с възторжени аплодисменти, той изсвири и „Баркарола“ от Офенбах в свой авторски аранжимент, а след концерта получи много поздравления. Сред най-щастливите бе преподавателят му по пиано проф.Пол Комен.
Две талантливи студентки в „Принц Клаус“ от класа на една от най-добрите русенски цигуларки Веселина Маникова - помощник-концертмайсторът Цвета Бонева и водачът на вторите цигулки Виктория Даскалова, затвърдиха бляскавото русенско участие в престижния концерт.