САЩ и Южна Корея ще проведат следващата седмица учение във Вашингтон за планиране на стратегия за разубеждаване за извършване на ядрена атака, предаде Ройтерс.
Учението ще се проведе на 22 февруари в Пентагона и в него ще участват високопоставени представители от двете страни, обяви южнокорейското министерство на отбраната. Двете държави за първи път ще проведат подобно учение. Те се договориха за него миналата година и решиха  да го правят всяка година. По време на него ще бъдат симулирани компютърно нападения от страна на Северна Корея и ще се разработят планове за отреагирането им.
На 23 февруари делегациите на двете страни ще посетят и военноморската база "Кингс бей" в Джорджия, в която са разположени ключовите американски ядрени подводници.
От южнокорейска страна делегацията за учението ще бъде ръководена от заместник-министъра на отбраната Хео Те-кюн, а от американска страна от Сидхарт Мохандас, заместник-министър на отбраната за Източна Азия, и от Ричард Джонсън, заместник-министър на отбраната за ядрената политика и политиката за противопоставяне на оръжията за масово поразяване.
Същевременно Северна Корея днес заплаши САЩ и Южна Корея с безпрецедентен, постоянен и силен отговор на планираните от тях учения и обвини двете страни, че увеличават напрежението в региона, предаде севернокорейската агенция КЦТА, цитираща севернокорейското министерство на външните работи.